Wie is: Ruud van der Star

Op 16 maart mogen we naar het stemhokje: kiezen wie ons de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie schuilen er achter die namen op de kieslijst? Komende weken stelt de top 7 van PRO zich aan je voor. Vandaag de nummer 5 van onze lijst: Ruud van der Star uit Rijpwetering.

Ruud van der Star (40) uit Rijpwetering, directeur/eigenaar The BIM Practice (adviesbureau voor de vastgoedbranche)

Waarom heb je jezelf verkiesbaar gesteld?

Ik wil mijn ervaring inzetten om anderen te inspireren om betrokken te worden en hen binnen PRO begeleiden. En ervoor zorgen dat we komende periode weer de dingen kunnen bereiken die nodig zijn.

Waarom bij PRO?

PRO is ooit opgericht met de intentie om vooral de kennis en kunde van onze inwoners te benutten en niet over, maar met hen te praten. We maakten hier behoorlijke stappen in, maar zijn nog niet klaar.

Waar wil je je hard voor maken komende 4 jaar?

Stimuleren van initiatieven binnen elke kern. Woningbouw voor de kernen. Op zoek naar de mogelijkheden in en aan de randen van de kernen. En optimaliseren van het ruimtelijk proces. Daarnaast zie ik als vader van een paar kleine kinderen dat de veiligheid op straat in de kern van belang is.

Welk thema heeft jouw bijzondere aandacht?

De Omgevingswet en uitvoering ervan. De wet ligt dicht bij onze ideeën en bedoeling hoe het ruimtelijke proces zou moeten worden ingericht: namelijk minder wetgevend en duidelijker voor belanghebbenden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Sporten, koken, en met mijn familie, vrienden en gezin samen zijn of leuke dingen doen.

Wie inspireert je?

Floris. De dingen die hij doet en de manier waarop hij dat doet inspireert en gebruik ik voor mijn dagelijks werk en mijn rol in het lokale bestuur.

Kijk hier voor de volledige kandidatenlijst van PRO Kaag en Braassem.