PRO Kaag en Brassem-header-praatwolk

Standpunt: Landbouw en tuinbouw

Waardering voor diversiteit en toekomstgerichtheid

Kaag en Braassem wordt gekenmerkt door een rijke diversiteit aan agrarische ondernemers. Onze gemeente herbergt groene veengebieden met voornamelijk melkveehouderijen, evenals diepere kleipolders rond Woubrugge en Leimuiden, waar akkerbouw de boventoon voert. De oorspronkelijke concentratie van tuinbouw bevindt zich rond Roelofarendsveen, met verspreid over de gemeente nog enkele clusters. Deze sector vertoont een breed scala aan bedrijfs- en productiepraktijken, variërend van gangbaar tot biologisch, intensief tot extensief, en alles daartussenin. Land- en tuinbouw is geen uniforme bedrijfstak; het vereist maatwerk.

 

Deze sector levert niet alleen voedsel en bloemen, maar ook werkgelegenheid, zorg, educatie en recreatiemogelijkheden. Bovendien draagt het bij aan het behoud van onze prachtige open ruimtes, waar zowel onze inwoners als bezoekers kunnen genieten van rust en ruimte. PRO Kaag en Braassem heeft diep respect voor de huidige staat van deze sector, die momenteel sterk behoefte heeft aan perspectief en duidelijkheid. We realiseren ons dat er veel uitdagingen op de ondernemers afkomen, en daarom hechten wij grote waarde aan het luisteren naar de sector zelf.

 

De toekomst van de land- en tuinbouw in onze gemeente ligt in handen van de mensen die er dagelijks actief in zijn. Innovatie en ontwikkeling zijn al decennia lang onderdeel van deze sector, en we moedigen initiatieven uit de sector aan. Samen kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet treden, waarbij landschappelijke inpassing, biodiversiteitsverbetering en het minimaliseren van belemmeringen voor omliggende agrarische bedrijven of het bieden van perspectief leidende criteria zijn.

PRO-Kaag-en-Braassem-home-doe-mee
PRO-Kaag-en-Brassem-header-praatwolk

Ben jij ook

PRO Kaag en Braassem?

Doe mee

Laatste

nieuwsberichten

Wie is

PRO Kaag en Braassem

PRO Kaag en Braassem is een politieke vereniging die zich inzet voor inwoners, ondernemers en organisaties in onze gemeente. Zonder daarbij gehinderd te worden door de belangen van een landelijke partij, en mét de kennis en betrokkenheid in onze gemeenschap.

PRO wil het anders. Wij willen dat inwoners zich welkom en gehoord voelen binnen de gemeentepolitiek, dat hun stem serieus genomen wordt en dat we zo de drempel tussen inwoner en politiek kunnen wegnemen. Want alleen als we elkaar goed weten te vinden, kunnen we optimaal gebruikmaken van alle kennis en kunde die in Kaag en Braassem aanwezig is. Dan praten we niet over elkaar, maar met elkaar.

Meer over ons
PRO-Kaag-en-Braassem-wie-is-PRO-kb

Blijf op de hoogte

Volg ons op de Social Media kanalen