Wie is: Roel van Leeuwen?

Twee verkiezingen op rij kreeg PRO Kaag en Braassem de meeste stemmen. Ook voor komende verkiezingen hebben we een mooie kandidatenlijst, met inwoners uit alle delen van de gemeente, jong en oud, ervaren en met een frisse blik, en met kennis van allerlei verschillende vakgebieden. Komende weken stelt de top 7 zich aan je voor. Vandaag de nummer 7 van onze lijst: Roel van Leeuwen uit Rijpwetering.

Roel van Leeuwen (37), zelfstandig ondernemer uit Rijpwetering

Waarom sta je op de kandidatenlijst voor PRO?

Ik volg PRO al een aantal jaar en vond het tijd om de volgende stap te zetten. De focus op faciliteren spreekt me aan. Heb je een idee? Zoek draagvlak en wij kijken of we dat kunnen faciliteren. Bij PRO willen ze de oude stugge politiek openbreken.

Waar wil je je hard voor maken komende 4 jaar?

De agrarische en de ruimtelijke ontwikkelingen hebben mijn bijzondere aandacht. Ik vind het belangrijk dat we de groene ruimte in zijn waarde laten of verbeteren. We moeten de huidige sterke agrarische sector blijvend waarderen en nieuwe initiatieven motiveren. Zorgen dat we niet óver, maar mét deze sector praten.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Die breng ik graag door met mijn kinderen. Ik ben ook als penningmeester actief bij TTV Gelderswoude (touwtrekvereniging).

Wie inspireert je?

Ik probeer van iedereen die op mijn pad komt weer stukje mee te nemen om zo mezelf te verbeteren.

Kijk hier voor de volledige kandidatenlijst van PRO Kaag en Braassem.