Wie is: Rick van Seggelen?

Twee verkiezingen op rij kreeg PRO Kaag en Braassem de meeste stemmen. Ook voor komende verkiezingen hebben we een mooie kandidatenlijst, met inwoners uit alle delen van de gemeente, jong en oud, ervaren en met een frisse blik, en met kennis van allerlei verschillende vakgebieden. Deze weken stelt de top 7 zich aan je voor. Vandaag de nummer 2 van onze lijst: Rick van Seggelen uit Rijpwetering.

Rick van Seggelen (40) uit Rijpwetering, accountmanager Logistieke diensten bij Royal FloraHolland

Waarom heb je jezelf verkiesbaar gesteld?

Omdat ik graag een maatschappelijke bijdrage lever aan het mooier en beter maken van de gemeente en dus de leefomgeving van mijn gezin, familie en een groot deel van mijn sociale leven.

Waarom bij PRO?

PRO is een lokale vereniging en dient ook alleen een lokaal doel. Verder voel ik mij op mijn plek tussen de mensen die PRO een warm hart toedragen en deelnemen aan de fractievergaderingen. Binnen de fractie van PRO is iedereen gelijk en kan dus iedereen haar of zijn mening geven. Met elkaar komen we zo tot een gedragen standpunt dat onze achterban goed vertegenwoordigt. We halen kennis op specifieke onderwerpen uit de gemeenschap in plaats van dat we dit zelf bedenken. Je kunt als raadslid niet alles weten; je kunt wel slimme vragen stellen.

Waar wil je je hard voor maken komende 4 jaar?

Ik heb twee belangrijke punten voor de aankomende 4 jaar. Ten eerste de leefbaarheid van onze (kleine) kernen. Dit betekent dat ik mij hard maak voor woningbouw in en aan de randen van onze kernen, voor een veilige omgeving met betrekking tot ontsluiting van verkeer, openbare ruimte en de sociale voorzieningen. Ten tweede duurzaamheid: ik ga een bijdrage leveren aan het duurzamer maken van onze gemeente, uiteraard met mijn 3 jonge kinderen en hun leeftijdsgenootjes in het achterhoofd.

Welk thema heeft jouw bijzondere aandacht?

Woningbouw. Namens PRO was ik de afgelopen 2 jaar woordvoerder ruimtelijke ordening. Dit betekent dat ik namens PRO bestemmingsplanwijzigingen mag goedkeuren. Gezien het grote tekort aan woningen is onze grondhouding altijd positief ten opzichte van bestemmingsplanwijzigingen ingebracht door initiatiefnemers.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Sporten en vakantie. Fitness bij Inbalance in Roelofarendsveen en voetballen, inclusief derde helft, met de helden van SV ROAC 5 #kampioenen. Ik ben ook vrijwilliger bij SV ROAC, al doe ik daar momenteel te weinig voor vind ik zelf. Aanstaande zomer gaan Marina (al ruim 18 jaar mijn vriendin) en ik trouwen. Daarna gaan we met onze kinderen naar Kroatië, ons favoriete vakantieland.

Wie inspireert je?

Mensen die zich belangeloos inzetten voor mensen in onze gemeenschap die het minder goed hebben dan zij. Ondernemers die elke dag het maximale uit henzelf, hun medewerkers en hun organisatie weten te halen.

 

Kijk hier voor de volledige kandidatenlijst van PRO Kaag en Braassem.