Voorgenomen wijzigingen bibliotheken

De afgelopen periode horen en zien wij veel over de voorgenomen wijzigingen bij de bibliotheken van Woubrugge, Leimuiden en ook de vestiging in Roelofarendsveen. Wat betreft die laatste ziet de toekomst er mooi uit en daar zijn we uiteraard blij mee. Echter als dit er juist voor zorgt dat de punten in Woubrugge en Leimuiden tot sluiting (of aanpassing naar afhaalpunt) over moeten gaan worden wij mogelijk wat minder enthousiast. Mogelijk is hier wel een goede of verklaarbare reden voor en daarom hebben wij, in plaats van zelf als partij het gesprek met de directie van de bibliotheek aan te gaan, een aantal vragen richting het college gesteld.

Wij kunnen ons voorstellen dat het hebben van een bibliotheek niet een doel op zich is maar dat een bibliotheek bijdraagt aan het tegengaan van laaggeletterdheid, het hebben van een ontmoetingsruimte en het faciliteren van een cultureel aanbod. Doelen die we met elkaar hebben en waarom de Driemaster, verantwoordelijk voor de uitvoering van de MAG, mogelijk samen kan werken met de bibliotheek om deze te behalen.

Wij zien dat de bibliotheek in de dorpen mooi vorm gekregen hebben en dat vrijwilligers zich inzetten er iets moois van te maken. Daar zijn we trots op en dat mogen we ook zijn.

Afhankelijk van de antwoorden van het college zullen wij overwegen door de zure appel heen te bijten en ons achter het college en het genomen besluit van de bibliotheek scharen ofwel komen met een financieel voorstel om de vestigingen in Woubrugge en Leimuiden open te houden.