PRO Kaag en Brassem-header-praatwolk

Breng hieronder je stem uit

PRO goed voor elkaar bokaal 2024, stemmen maar!

PRO Kaag en Braassem organiseert voor de zevende keer de PRO Goed voor elkaar bokaal: een verkiezing waarbij lokale verenigingen, organisaties en personen in het zonnetje worden gezet die zich inzetten voor Kaag en Braassem.

Leden van PRO konden tot en met 8 april een lokale vereniging, organisatie of persoon voordragen die de gemeente leuker, beter, duurzamer, mooier of gezonder maakt. Dat heeft 7 nominaties opgeleverd!

Vanaf nu mogen alle inwoners van Kaag en Braassem stemmen op de genomineerde van hun keuze. Tijdens de fractievergadering op 13 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze winnaar krijgt de bokaal, €500,- en eeuwige roem.

Voordat je hieronder stemt op jouw favoriet voor de PRO Goed voor elkaar bokaal 2024, eerst per initiatief een korte toelichting, zoals die met ons gedeeld zijn:

De genomineerden

Amandi

Méér dan 100 vrijwilligers zetten zich in voor liefdevolle zorg voor mensen in hun laatste levensfase. Dat kan in het AmandiHuis (hospice) in Nieuwe Wetering, maar er wordt ook ondersteuning geboden aan mensen thuis (om mantelzorgers te ontlasten).

Op de site zie je meer info over Amandi. Dat geeft een mooie indruk van het prachtige en dankbare werk dat gedaan wordt.
Een heel mooi team van zorgvrijwilligers, maar ook kookvrijwilligers, tuinvrijwilligers, etc.

Speelotheek De Tulp

Een enthousiaste groep die speelgoed-uitleen in de gemeente na een jaar van voorbereidingen, deze zomer mogelijk gaat maken. De speelotheek is er voor iedereen van 0 tot 99+. Het assortiment van de speelotheek is vooral gericht op de leeftijdscategorie van 0 tot ongeveer 12 jaar. Naast speelmaterialen voor de leeftijd tot 12 heeft de speelotheek een heel aantal gezelschapsspellen voor het hele gezin in het assortiment. Ook is er inmiddels een goedgevulde plank met Jan van Haasteren puzzels en Wasgij puzzels beschikbaar om te lenen (van 500 tot 1000 stukjes).

Sportpad Zuid

Vrijwilligers zijn achter de schermen al jaren bezig om met elkaar een fantastisch sportpark te realiseren, waar jong en oud samen komen voor sport en ontmoeting. Inmiddels zijn de plannen een stuk verder en zijn de verenigingen hard aan het werk om geld in te zamelen om die droom uit te laten komen. Een mooie samenwerking tussen HC Alkemade, E.M.M.’21, en TV Alkemade .

Missie Geslaagd

Anja van Haastregt en Floor van den Berg hebben Missie Geslaagd opgericht. Alles wat ze doen, is terug te voeren op hun missie: Een gezonde, gelukkige en veerkrachtige nieuwe generatie. Ze organiseren activiteiten, workshops en trainingen voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en ouders. Kennis, tools en vaardigheden voor méér gezondheid en geluk in je leven. Hun doel: het verbeteren van welzijn, mentale gezondheid en weerbaarheid van gezinnen in onze gemeente. In 2023 zijn ze gestart in Leimuiden. In 2024 gaan ze in heel Kaag en Braassem aan de slag.
De website is helaas nog niet klaar, maar ze zijn te vinden op Instagram.

Werkgroep veilige schoolroute

Werkgroep Veilige schoolroute is al 2 jaar actief.
Er is ernstige verkeersdrukte op het Noordeinde, omwonenden en ouders van schoolgaande kinderen hebben hierover grote zorgen en zijn in gesprek gegaan met de gemeente. De werkgroep draagt oplossingen aan, houdt enquêtes, organiseert fietsweken waarbij ouders en kinderen worden uitgenodigd om lopend en fietsend naar school te komen.
Veel lof voor de de aanhoudende betrokkenheid en scherpte die zal helpen om tot een goed plan van aanpak te komen om de verkeerssituatie veiliger te maken.

Zorgtuin De Tas

Zorgtuin De Tas is een kleine zorgboerderij die veel doet veel voor de mensen in Kaag en Braassem.
De theetuin verzorgt koffie, thee , lunch en lekkers van 18 mei t/m 14 september op eigen terrein .
Ze zijn er bij op 15 september op de Uitkaik en ook met rondje KA en de Poldertocht. Er wordt samengewerkt met Buurman Toon en zij zorgen voor openhaardhout voor de mensen in de gemeente. Daarnaast wordt er gewerkt in de tuin bij diverse mensen in de gemeente en wordt er onder andere soep en andere lekkere dingen op bestelling gemaakt.
Op Zorgtuin De Tas werkt jong en oud met veel plezier. Zorgtuin de Tas bestaat dit jaar 15 jaar.

Maximaal Comité

De energie en enthousiasme van het bestuur Maximaal Comité is ongekend.
Ze weten alle verenigingen bijeen te brengen om rondom Koningsdag een feestweek te organiseren.
Van 0 tot 100, voor elke inwoner is er een activiteit. Het Maximaal comité weet elk jaar weer iedereen te verassen met nieuwe activiteiten, maar wat het hun echt bijzonder maakt, is dat ze alles en iedereen, van jong tot oud, met elkaar verbinden. Niet alleen met de feestweek, maar het zorgt er ook voor dat men de rest van het jaar elkaar weet te vinden. En dat is voor een relatief klein dorp heel erg belangrijk.
Het Maximaal comité heeft het motto: voor elkaar, met elkaar en dat is precies wat ze doen en al jaren met succes.

Stembus gesloten, uitslag bekend

Inmiddels is de stembus gesloten en de winnaar bekend. Hier leest u daar meer over.