Sportpad-Zuid wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2024

HC Alkemade, E.M.M.’21 en TV Alkemade zijn de winnaars van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2024. Ze winnen de titel voor hun inspanningen voor de realisatie van Sportpad-Zuid, een prachtig sportpark waar jong en oud samen zullen komen voor sport en ontmoeting.

Vrijwilligers

Leden van de politieke vereniging PRO Kaag en Braassem nomineerden zeven lokale initiatieven die bijdragen aan een mooier Kaag en Braassem. Afgelopen weken konden alle inwoners van de gemeente stemmen op hun favoriete initiatief. Daarbij sleepte Sportpad-Zuid de meeste stemmen in de wacht. Achter de schermen zijn vrijwilligers van de verenigingen al jarenlang gezamenlijk bezig met de plannen voor het sportcomplex. Erik van Rijn, voorzitter E.M.M.’21, nam de prijs namens de verenigingen in ontvangst. “We zijn blij met de steun en het vertrouwen van de gemeenteraad. De nominatie en de stemmen zijn een mooi gebaar naar alle vrijwilligers die hier al zo veel jaar zo hard aan werken. Het geldbedrag zullen we dan ook investeren in een ruimte waar de vrijwilligers er plezier van hebben. 

Andere genomineerden

Ook de andere genomineerden verdienen een plek in de schijnwerpers. Hospice Amandi (Nieuwe Wetering), Maximaal Comité (Hoogmade), Zorgtuin de Tas (Weteringbrug), Missie Geslaagd (Leimuiden), Werkgroep Veilige schoolroute (Roelofarendsveen) en Speelotheek de Tulp (Roelofarendsveen) maken stuk voor stuk onze gemeente groener, mooier, gezonder of leuker. Bedankt voor jullie tomeloze inzet!

Over de PRO Goed voor elkaar bokaal

PRO gelooft in de kracht van de gemeenschap. Leden van PRO vinden dat onze inwoners het verdienen om in het zonnetje gezet te worden voor alle mooie en belangrijke dingen die ze doen. Daarom zet de vereniging jaarlijks een flink deel van de ledencontributie opzij om terug te geven aan de mensen om wie het gaat: de inwoners van Kaag en Braassem. Het is de zevende keer dat deze verkiezing plaatsvond. Winnaars van eerdere edities zijn basisschool Ter Does (Hoogmade), De Swiffers Hoeve (Nieuwe Wetering), Daniek de Groot (Woubrugge), JS Meddle (Oud-Ade), de opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne (Woubrugge) en de organisatie van de Middeleeuwse feesten (Rijpwetering en Oud-Ade).