Raad stemt in met Lokale Energie Strategie

Eerder deze maand stemde de gemeenteraad in met de Lokale Energie Strategie (LES). In de LES staat beschreven hoe onze gemeente de overstap kan maken van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Een complex en belangrijk onderwerp voor de toekomst van Kaag en Braassem. Daarom sprak de fractie van PRO voorafgaand aan het besluit met betrokkenen met verschillende standpunten en lieten we ons verder informeren door een deskundige.

Zorgvuldige afweging

Afgelopen maanden ontvingen we veel informatie van betrokken inwoners met kennis over energie en de energietransitie. Ook gingen we met hen in gesprek, zodat zij hun standpunten verder konden toelichten. Daarnaast bezocht dhr. Bongers als deskundige op het gebied van de energietransitie onze fractie. Hij zette de feiten op een rij en gaf toelichting waar nodig. Zo konden we goed onderbouwd alle voors en tegens afwegen om vervolgens een bewuste keuze te maken.

Wij bedanken alle betrokken inwoners voor de tijd en moeite die zij genomen hebben om ons te helpen een zo compleet mogelijk beeld te krijgen.

Meer informatie over de LES

Meer informatie over de LES vind je op EnergieVoorKaagEnBraassem.nl. In de storymap LES staat veel informatie over de totstandkoming van de LES. Let op: deze site is niet helemaal actueel; het is niet meer mogelijk om de vragenlijsten in te vullen met feedback op de LES.