Project Grietpolder eind oktober naar de raad

Al geruime tijd zijn de verenigingen van Scouting ’63, IJsclub Nut & Vermaak, Volkstuinders Vereniging Leimuiden en Vakantie Kinderweek Leimuiden constructief en vol energie met elkaar in gesprek om samen het gebied aan de Kerklaan te ontwikkelen op een manier dat er optimaal gebruikgemaakt wordt van de synergiemogelijkheden.

Prachtig plan

Inmiddels ligt er een prachtig plan waar de verenigingen trots op kunnen zijn. Een plan dat toekomstbestendig is en volop mogelijkheden biedt voor jong en ouder. Met een skeelerbaan die ook dienst kan doen als ijsbaan, een gezamenlijk clubhuis en percelen van verschillende grootte bij de volkstuinen en een vaste plek voor de Vakantie Kinderweek.

217 woningen

Naast de ruimte voor de verenigingen is er met hulp van landschapsarchitect een stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor in totaal 217 woningen voor verschillende doelgroepen. Het finale voorstel is na het verwerken van de op- en aanmerkingen uit de participatiebijeenkomsten nu klaar om aan de raad gepresenteerd te worden. Met prachtige doorzichten, bereikbaarheid van de Drecht, veel groen, een wandelroute en een blijvend groen aanzicht langs de Kerklaan is het college reeds akkoord gegaan met dit plan.