PRO staat achter zwemstrandje Roelofarendsveen en Oude Wetering, nu en als het moeilijk wordt

Al jaren is het een grote wens van veel inwoners: een zwemstrandje in Roelofarendsveen/Oude Wetering. Hoe gaaf is het dan dat een groep betrokken inwoners de handschoen oppakt en zich inzet om dit waar te maken. Wat ons betreft is dit 100% PRO: mensen die zelf het initiatief nemen om de gemeente mooier te maken en daarbij tips en ondersteuning krijgen van verenigingen, de gemeente en leden van politieke partijen om dit plan verder te brengen.

PRO staat volledig achter de realisatie van een zwemstrandje in de Veen en Oude Wetering. Oók als het straks moeilijk wordt. Lees hier welke uitdagingen wij nog verwachten, en over onze belofte om ook in die gevallen onze rug recht te houden.

Sociale controle

Met de realisatie van een zwemstrandje is veel gemeenschapsgeld gemoeid. PRO wil daar niet lichtvoetig mee omgaan. Daarom zijn wij er scherp op dat het plan een brede behoefte invult. Ook vinden wij het belangrijk dat het strandje echt van de gebruikers wordt. Bijvoorbeeld door jongeren te betrekken bij de aanleg en inrichting en door onderhoud deels zelf te organiseren. Zo vergroot je de sociale controle en voorkom je overlast. Want wat van jezelf is, daar ben je zuinig op.

Het eerlijke verhaal

Voor ons is het belangrijk dat het zwemstrandje een brede behoefte invult en dat er wordt nagedacht over “andere” financiële middelen dan alleen gemeenschapsgeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven die sponsoren en particulieren die bijvoorbeeld middels een “club van 100”-achtige constructie betalen voor het onderhoud. Hoewel het om veel geld gaat, ziet PRO dat niet als de grootste belemmering. Voor het budget vertrouwen wij op de creativiteit van de projectleden. Wij verwachten dat het vinden van een geschikte locatie het grootste knelpunt wordt

Rechte rug

PRO bekent kleur: de locatie van het strandje zou tot verzet kunnen leiden. Als er een locatie na participatie tot stand komt dan beloven wij dat wij onze rug recht houden. We gaan ervan uit dat, door de enthousiasme van de projectgroep, de participatie helemaal goed gaat komen.

Projectgroep Zwemstrand Kaag en Braassem

Last but not least: onze complimenten en dank voor de projectgroep Zwemstrand Kaag en Braassem. De inzet van de leden om onze gemeente weer een stuk leuker te maken geeft ook ons energie. Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van de projectgroep of meld je aan om mee te helpen via info@zwemstrand-kaagenbraassem.nl.