Opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne in Woubrugge wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2022

En de winnaar is: de opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in Woubrugge! Dit prachtige initiatief kreeg een overtuigende meerderheid van de stemmen van inwoners uit Kaag en Braassem en wint daarmee de PRO Goed voor elkaar bokaal 2022.

Gemeenschapszin en medemenselijkheid

“Nog voordat de gemeente iets georganiseerd had ontstond er in Woubrugge een particulier initiatief voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Met hulp van heel veel lokale vrijwilligers en schenkingen van particulieren en bedrijven is een opvanglocatie ingericht. Een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin en medemenselijkheid.” Met die mooie woorden nomineerde een lid van PRO Kaag en Braassem de opvanglocatie voor de PRO Goed voor elkaar bokaal. Veel inwoners konden zich hier in vinden, want van de 313 stemmen gingen er maar liefst 144 naar dit initiatief. Daarmee gaan de bokaal, het prijzengeld van €500 en de eeuwige roem dit jaar naar Woubrugge.

Genomineerden in het zonnetje

Naast de winnaar werden nog 8 initiatieven genomineerd voor de prijs. Zwembad De Kleine Oase in Leimuiden eindigde op de derde plek. De tweede plaats was voor Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Ook voor de overige genomineerden – IKC Het Woud in Rijnsaterwoude, Werkgroep Zwemstrandje Roelofarendsveen, Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering, Vakantiespelen Alkemade, Stichting Vakantie Kinderweek ’77 in Leimuiden en Stichting Groen Licht – niets dan lof. Zij verdienen het allemaal om in het zonnetje gezet te worden voor alle mooie en belangrijke dingen die ze doen.

Over de PRO Goed voor elkaar bokaal

Het is de vijfde keer dat PRO Kaag en Braassem de PRO Goed voor elkaar bokaal organiseert. Leden van PRO geloven in de kracht van de gemeenschap. Daarom zet de vereniging jaarlijks een flink deel van de ledencontributie opzij om terug te geven aan de mensen om wie het gaat: de inwoners van Kaag en Braassem. Eerdere winnaars van de PRO Goed voor elkaar bokaal zijn Basisschool Ter Does, de Swiffers Hoeve, Daniek de Groot en JS Meddle.