‘Met hart, hoofd en handen creëren wij samen één leefwereld voor jong en oud’

Woensdag 10 maart gaat de boeken in als een hele mooie avond. Een avond waarop de gemeenteraad het masterplan van het Sportpad ontving. Dit masterplan op zich is al een heel mooi plan geworden, maar de weg naar dit plan is nog vele malen mooier. Heel veel betrokken inwoners die met elkaar hun leefomgeving mooier willen maken en een kloppend hart willen creëren voor jong en oud tussen Oude Wetering en Roelofarendsveen. Niemand anders dan deze betrokkenen hebben het verdiend dat dit plan binnenkort de eerste uitvoerende fase in kan gaan.

Leren, bewegen en ontmoeten

Vijf jaar geleden ontstond dit idee ergens aan een keukentafel en nu, na al die tijd, hebben veel verenigingen, onderwijs en vooral inwoners, elkaar gevonden in één plan. Het kloppende hart, daar gaat het allemaal om en daar is het mee begonnen. Verenigingen die vijf jaar geleden het heft in handen hebben genomen om leren, bewegen en ontmoeten op één centrale plek in onze dorpen te organiseren.

Waar staan we nu en wat kunnen we verwachten?

Fase 1

De komende anderhalve maand wordt het masterplan besproken in de gemeenteraad. Dat zal leiden tot de uitvoering van fase 1. Fase 1 betreft de bouw van de school met kinderopvang (hierna IKC), de nieuwbouw van het zwembad en de sporthal (hierna Tweesprong), en de herinrichting van de fysieke infrastructuur zoals ontsluiting, parkeren, (fiets)paden, bruggen, groen, water e.d. (hierna Infra).

Fase 2

Fase 2 moet nog nader worden uitgewerkt en dat zal nog even duren. Wat PRO betreft kunnen we hier hopelijk ook snel duidelijkheid verschaffen of dit deel dan doorgang kan vinden. Het hele project kost natuurlijk heel veel geld en dat moeten we met elkaar zien op te brengen, gemeente én verenigingen, om het vervolgens te realiseren. Fase 2 betreft de herinrichting van de sportvelden voor de voetbal, hockey en tennis (hierna sportvelden), de bouw van een gezamenlijk clubgebouw voor de voetbal en de hockey (hierna clubgebouw) en ruimte voor toekomstige uitbreiding door de jeu de boules, tafeltennis en loopvereniging.

Trots

Het is dus mogelijk om met zo veel verenigingen en mensen tot één gedragen plan te komen. Verenigingen die belangen hebben en soms hun belang opzij durven te zetten voor het grotere geheel. Natuurlijk is het niet altijd koek en ei, maar uiteindelijk door met elkaar vooraf goede afspraken te maken, elkaar met respect te behandelen is zoiets mogelijk! Het is iets van de lange adem, maar wat kunnen deze mensen en verenigingen trots zijn op hetgeen ze voor de gemeenschap betekenen.

Download hier het masterplan: 210225 Masterplan DEF lage res