De middeleeuwse feesten te Rijpwetering wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2023

En de winnaar is: De middeleeuwse feesten te Rijpwetering! Dit prachtige initiatief kreeg een overtuigende meerderheid van de stemmen van de inwoners uit Kaag en Braassem en wint daarmee de PRO Goed voor elkaar bokaal 2023.

het VERBINDt de dorpen oud ade en rijpwetering

Het verbindt en zorgt voor samenhorigheid

Dit evenement heeft jaren geleden al een keer plaats gevonden en is opnieuw opgepakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. De middeleeuwse feesten is een groot evenement, wat zorgt voor een grote verbondenheid in onze dorpen. In het weiland tussen de dorpen vinden de Middeleeuwse Feesten plaats van 12 t/m 18 juni 2023. Een volledige feestweek dus, met vermaak voor alle leeftijden. Met als doel om een geweldige feestweek te hebben, maar ook om elkaar nog beter te leren kennen. Een mooi initiatief dus wat de harten heeft gewonnen van de inwoners van Kaag en Braassem.

Spel verbroedert

Genomineerden in het zonnetje

Naast de winnaar werden nog 5 initiatieven genomineerd voor de prijs. Stichting Het Schoolhuis te Rijnsaterwoude eindigde op de derde plek. De tweede plaats was voor Maximaal comité te Hoogmade. Ook voor de overige genomineerden – Oranje comité Juliana te Roelofarendsveen, Voedselbank KBEN te Roelofarendsveen en Dierenweide Rijnsaterwoude te Rijnsaterwoude – niets dan lof. Zij verdienen het allemaal om in het zonnetje gezet te worden voor alle mooie en belangrijke dingen die ze doen.

De prijs is aan het begin van de fractievergadering van 12 april overhandigd door onze fractievoorzitter Evert Henrotte.

Over de PRO Goed voor elkaar bokaal

Het is de zesde keer dat PRO Kaag en Braassem de PRO Goed voor elkaar bokaal organiseert. Leden van PRO geloven in de kracht van de gemeenschap. Daarom zet de vereniging jaarlijks een flink deel van de ledencontributie opzij om terug te geven aan de mensen om wie het gaat: de inwoners van Kaag en Braassem. Eerdere winnaars van de PRO Goed voor elkaar bokaal zijn Basisschool Ter Does, de Swiffers Hoeve, Daniek de Groot , JS Meddle en Opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne.